Snapchat

Hur tar jag bort innehåll från Snapchat?

Ta bort en snap från din berättelse (my story)

  • Tryck på kugghjulet i din profil för att öppna inställningar.
  • Tryck på "Vår Story-Snappar" för att se Snapparna.
  • Tryck på papperskorgen för att radera Snappen. (den raderas då även från Sök, informationskort och Snap-kartan)

Viktigt: Den person som skapade Storyn kan spara hela Storyn i sitt Memories när som helst. Glöm heller inte att vem som helst i Storyn alltid kan skärmdumpa Snappar.

Anmäl en Snap från Our Story

Så här gör du för att anmäla en Story du hittat på webben.

  • På en dator för du din mus över videon, väljer Snapchats anmälningsikon och väljer sedan "Anmäl"
  • På en telefon eller surfplatta trycker du på Snapchats anmälningsikon för att anmäla.
  • För att lämna använder du webbläsarens tillbaka-knapp.

Om du vill anmäla något du ser i Sök trycker du bara och håller nere på den utvalda snappen och trycker sedan på flaggan längst ner för att kontakta oss.

Radera ett skickat snap, chattmeddelande eller konversation

Om du vill radera en skickade snap innan mottagaren öppnar kan du pröva radera ditt snapchatkonto (blå länk till avsnittet: så tar du bort ditt snapchatkonto). I de flesta fall funkar detta. Men inte alltid då de finns flera saker som påverkar hur en snap skickas på plattformen.

För att radera ett chattmeddelande innan personen har öppnat ska du trycka och hålla nere på det och sedan trycka på "Radera". Om personen hinner öppna kan du inte radera chattmeddelandet.

  • Svep åt höger för att gå till chattsidan
  • Tryck och håll nere på en väns namn
  • Tryck på "Mer"
  • Tryck på "Radera vän", "Blockera" eller "Anmäl"

Eller:

  • Svep åt höger för att gå till chattsidan
  • Tryck på en chatt med den vännen
  • Tryck på hens profilikon högst upp
  • Tryck på Snapchat kebabikon högst upp
  • Tryck på "Radera vän", "Blockera" eller "Anmäl"

Tänk på att om du raderar, blockerar eller döljer en vän tas de även bort från Stories-sidan.

Så här raderar du ditt Snapchat-konto

  • Gå till kontoportalen och skriv in användarnamnet och lösenordet för det konto som du vill radera.
  • När du har gått igenom stegen för att radera ditt konto, kommer det först att vara inaktiverat i 30 dagar.
  • Efter 30 dagar kommer ditt konto raderas permanent.

Anmäl en Snap eller en Story på Snapchat

Tryck på snappen och håll nere på den tills flaggan visas längst ner på skärmen. Tryck på flaggan för att berätta vad du vill anmäla.

Du kan anmäla olika former av innehåll på Snapchat genom att trycka och hålla nere på det här sättet. Du kan anmäla:

  • Direkta Snappar
  • Mina Stories
  • Grupp-Stories
  • Anpassade Stories
  • Offentliga användar-Stories
  • Snappar på Snap-kartan