Messenger

Ta bort meddelanden, konversationer eller foton som du har fått eller skickat i Messenger.

(Obs! meddelanden, konversationer eller foton som du redan har skickat till någon går bara att ta bort i din egna inkorg.)

Ta bort en konversation på en androidtelefon:

  • Visa dina konversationer från Chattar.
  • Svep med fingret åt vänster på konversationen som du vill ta bort.
  • Tryck på soptunnan.
  • Tryck på Ta bort eller Ta bort chatt

Så här tar du bort ett meddelande eller foto på en androidtelefon:

  • Öppna en konversation från Chattar.
  • Tryck och håll ned på meddelandet eller fotot som du vill ta bort.
  • Tryck på Ta bort och tryck sedan på Ta bort för dig.
  • Tryck på Ta bort.

Så här tar du bort en konversation på en iphone:

  • Från Chattar sveper du åt vänster på den konversation du vill ta bort.
  • Tryck på soptunnan.
  • Tryck på Ta bort.

Så här tar du bort ett meddelande eller foto på en iphone:

  • Öppna en konversation från Chattar.
  • Tryck och håll ned på meddelandet eller fotot som du vill ta bort.
  • Tryck på Ta bort.
  • Tryck på Ta bort för dig.

Så här anmäler du en konversation i Messenger (iphone & android):

  • Öppna konversationen och tryck på personens namn.
  • Bläddra ned och tryck på Något är fel.
  • Välj en kategori för att hjälpa oss förstå vad som är fel.
  • Tryck på Skicka.
  • Tryck på Anmäl konversation > Anmäl konversation för att skicka konversationen till Facebook för granskning.

(Obs! Personen kommer inte veta vem som har gjort anmälan.)

Så här blockerar du meddelanden från någon (iphone & android):

  • Från Chatt öppnar du konversationen med personen du vill blockera.
  • Tryck på personens namn högst upp i konversationen.
  • Bläddra ned och tryck på Blockera.
  • Tryck på Blockera på Messenger > Blockera.

Obs! Att blockera meddelanden från någon skiljer sig från att blockera någon på Facebook. Om du blockerar meddelanden från någon men inte blockerar personen på Facebook, kan du fortfarande se hens Facebook-profil. Beroende på den andra personens sekretessinställningar kommer du fortfarande att kunna se hans/hennes statusuppdateringar, kommentarer, gilla-markeringar och taggar på Facebook.

Så här blockerar du en person från desktop:

  • Klicka på pilen överst till höger på Facebook.
  • Välj Inställningar och sekretess > Inställningar.
  • Klicka på Blockering i menyn till vänster.
  • I avsnittet Blockera användare anger du namnet på personen du vill blockera och klickar på Blockera.
  • Välj den person du vill blockera från listan som visas och klicka på Blockera > Blockera [namn].
  • Obs! Om du inte hittar personen med den här metoden kan du försöka med att gå till personens profil och välja Blockera i menyn längst ned till höger på personens omslagsbild.

Så här blockerar du en person på android:

  • Tryck på de tre raderna längst upp till höger på Facebook.
  • Tryck på kugghjulet Inställningar och sekretess > Inställningar.
  • Bläddra ned till Sekretess och tryck på Blockering.
  • Tryck på Lägg till i listan över blockerade personer och ange personens namn.
  • På sidan med sökresultat letar du upp personen du vill blockera och trycker på Blockera.
  • Tryck på Blockera igen för att bekräfta ditt val.

Obs! Om du inte hittar personen med den här metoden kan du försöka med att gå till personens profil och välja Blockera i menyn .

Så här blockerar du en person på iphone:

  • Tryck på de tre raderna längst ned till höger på Facebook.
  • Tryck på kugghjulet Inställningar och sekretess > Inställningar.
  • Bläddra ned till Sekretess och tryck på Blockering.
  • Tryck på Lägg till i listan över blockerade personer och ange personens namn.
  • På sidan med sökresultat letar du upp personen du vill blockera och trycker på Blockera.
  • Tryck på Blockera igen för att bekräfta ditt val.

Obs! Om du inte hittar personen med den här metoden kan du försöka med att gå till personens profil och välja Blockera i menyn.